Páginas

S'OBREN LES PLACES PER EL VOLUNTARIAT EUROPEU

viernes, 11 de octubre de 2013

Cooperació Internacional El Salvador


Bones! 

Ens presentem,  som en Joan, la Julia, l’Ariadna i en Kevin, quatre estudiants de diferents àmbits de l’UdG, i aquest estiu, a través del CCU de Girona i l’Oficina de Cooperació de la universitat,  hem pogut participar en un projecte solidari a Torola, un petit poble de El Salvador. 

Tot va començar, ara fa un any, quan ens varem presentar, cadascú, de manera individual,  com a voluntaris davant l’entitat, mostrant interès en participar en aquest nou projecte. 

Al llarg de l’any vam fer diverses reunions per donar forma a la iniciativa, i el que va començar sent una pluja d’idees, amb els mesos,  va acabar sent un treball de més de 100 pàgines. 

En un tancar i obrir d’ulls ja era juliol i estàvem fent les maletes per agafar l’avió; en total tres dies de viatge. Encara recordo estar a l’avió parlant i no acabar de creure que ja havíem començat la que seria l’aventura de la nostra vida. 

ARRIBADA A EL SALVADOR
Un cop vàrem arribar, ens van rebre tots amb els braços oberts, la veritat és que des del primer dia ens vam fer sentir com a casa nostra. El que més ens va agradar va ser  l’hospitalitat de la gent, perquè encara que fossin molt pobres, sempre et convidaven a entrar a casa seva i t’oferien alguna cosa per menjar. 

A part, també, podem afirmar que la cita popular “No és més feliç el que més té, sinó el que menys necessita” es compleix, ja que sempre vèiem a la gent amb un somriure d’orella a orella i amb molta alegria. 

Un cop instal·lats i fets els contactes, amb les entitats de la zona, ens vàrem posar mans a l'obra: 


- Es va finançar un laboratori clínic,  que una entitat de la zona posa a disposició de la població de manera gratuïta un cop al mes, ja que per falta de pressupost haurien hagut de tancar. 

- Es va pintar una classe d’una escola, de les afores del poble, que estava en molt mal estat. 

PINTANT L'ESCOLA DE LES ANONES
- Es va equipar el centre mèdic de Torola amb el material sanitari que els feia falta de forma urgent. 

ENTREGA DEL MATERIAL SANITARI
- Es va iniciar un projecte de Telemedicina, per connectar el centre mèdic de Torola, amb només un metge tres cops per setmana, amb l’ Hospital de Sant Miguel,  amb assistència mèdica les 24h. 

- Es va fer xerrades de primers auxilis als promotors de salut del Centre Mèdic i a l’escola. 

XERRADA DE PRIMERS AUXILIS
- I finalment,  també es van fer activitats amb els nens de l’escola i classes d’Història.

EXCURSIÓ AMB ALUMNES DE L'ESCOLA DE TOROLA
A part de totes aquestes activitats, vàrem fer un estudi sobre les necessitats més urgents de la població, per a tenir present en futurs projectes. 

En conclusió,  va ser una experiència molt enriquidora per a tots, vàrem conèixer molta gent interessant, vam entendre formes diferents d'entendre i veure el món i vàrem descobrir paisatges i ciutats increïbles. 



UN VIATGE PER RECORDAR TOTA LA VIDA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario