Páginas

S'OBREN LES PLACES PER EL VOLUNTARIAT EUROPEU

jueves, 31 de octubre de 2013

I desde Camerun... (2ª part)

Bé, davant de les múltiples preguntes sobre el model urbà de Fotouni, us fem saber que no n’hi ha! Aquí us pengem unes quantes fotos per a que us en pugueu fer una idea. 


La casa en la que estem és on vivim, el jacutzzi no es veu per que queda darrere de la càmera. No cal dir que disposem de tot tipus de comoditats, aigua corrent, ratolins corrent...



Ahir vam anar al mercat per primer cop i la veritat és que va ser tota una aventura. Pel matí érem allà a l’escola perquè se suposava que en Friédérick ens havia d’acompanyar. Però aquí les coses van a un altre ritme i es va posar a fer feina i allà vam estar una hora de rellotge esperant fins que al final li vàrem dir que aniríem tirant i que ell ja ens trobaria allà. Total, el primer reto va ser trobar el mercat (perquè no recordàvem exactament on era i no vam pensar en preguntar-li al ‘mon père’).


Vam fer un parell de voltes per baix el centre del poble i al final vam haver de preguntar a unes dones (que per cert, aquí totes porten les coses al cap, com es veu als documentals haha, no se com aguanten tant l’equilibri). Bueno, la caminadeta fins el lloc on es fa el mercat (que és setmanal) va durar una estona. I un cop allà vam FLI-PAR. Estava a petar (de negros! Jaja) donàvem tant la nota, però TANT! Pfff sort que ens vam trobar amb un home que coneixem de l’escola i ens va acompanyar a comprar tot el que volíem (i ens va convidar a una cervesa, aquí les coses van així). La veritat és que el tema verdura, fruita, carn i peix és força barato. Altres coses no tant (l’oli, per exemple, o la pasta, són cars). Ens vam estar allà potser una hora o hora i algo entre una cosa i l’altre i després vam tornar caminant. Perquè us feu una idea de les distàncies i del temps d’aquí: de casa al mercat hi deu haver uns 3km, vam sortir de casa a les 9h del matí, pues entre l’espera a l’escola, anar al mercat i tornar, vam estar 4 hores!! Vam comprar un tros de porc (amb pels i tot) i peix que hem fet avui. Tot plegat molt surrealista. 


Avui fa una setmana que hem començat les classes. De moment estem agafant el ritme d’aixecar-nos a les 6 del matí. Tenim alumnes tant de primària com de secundària, i pel que em anat veient tenim molta feina a fer! Al principi ho vèiem tot molt negre, hahaha no malpenseu  , però de mica en mica anem veient la llum al final del túnel!








No hay comentarios:

Publicar un comentario